Weeklenzen

Weeklenzen zijn zachte lenzen die gedurende één of twee weken al dan niet continu gedragen worden. Het zijn comfortabele lenzen in gebruik en voor een goede prijs te verkrijgen. Wel is het nodig om uw weeklenzen goed te onderhouden met de beschikbare lenzenvloeistoffen. De weeklens geeft u de vrijheid om gemakkelijk een week lang uw lenzen mee te nemen als u bijvoorbeeld ergens heen gaat. Wat u misschien niet wist over wekelijkse lenzen is dat u deze 1 gehele week dag en nacht mag dragen. Zo hoeft u dus niet moeilijk te doen. Als u ze alleen overdag draagt kunnen ze zelfs tot 2 weken mee gaan. Het is totaal overbodig om iedere dag nieuwe lenzen in te doen. Wel dient u ze natuurlijk schoon te maken met lenzenvloeistof om ze goed schoon te houden indien u ze regelmatig in en uit doet. Vooral het draaggemak is prettig bij dit type lens. In principe zou u de lenzen dus dag en nacht in kunnen houden. Wel is het verstandig om dit na te vragen of dit ook in uw geval geschikt is. Als het u vaak gebeurt dat u 's nachts in slaap valt met uw lenzen in, dan zijn de wekelijkse lenzen de ideale optie voor u. Na overleg met uw opticien kunt u de lenzen dag en nacht dragen zonder tussendoor te reinigen.

Weeklenzen zijn de ideale oplossing voor mensen die veel achter een beeldscherm werken of zich bevinden in droge ruimtes zoals kantoorpanden met airconditioning, auto's en vliegtuigen. Dit soort lenzen staan namelijk bekend om hun hoge vochtgehalte. Weeklenzen worden steeds populairder. Dit komt omdat je ze een week lang kan dragen en omdat de lenzen droge ogen voorkomen. 

De belangrijkste voordelen van wekelijkse lenzen op een rij:

  • Dit soort lenzen is erg dun zuurstof doorlatend.
  • Het zijn zachte lenzen. Ze maken het dragen van contactlenzen prettig en zijn gemakkelijk om in te doen.
  • Het grote voordeel van deze lenzen is dat u weeklenzen gedurende een week in kan houden. U hoeft er dus geen rekening mee te houden uw lenzen iedere dag te vervangen. Wanneer u ze alleen overdag draagt en voor het slapen gaan uitdoet, kunt u de lenzen zelfs 14 dagen achter elkaar dragen.

Het ruime assortiment aan lenzen zorgt ervoor dat LensOnline aan ieders wensen en behoeften voldoet. Bekijk het ruime assortiment aan wekelijkse lenzen op LensOnline en bestel ze direct.

Aan het laden...
<