Torische lenzen

Torische lenzen worden ook wel cilindrische lenzen genoemd. Ze corrigeren de astigmatische oogafwijking, ook wel de cylindrische afwijking genoemd. De lens is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heeft u de keuze uit de varianten zachte torische of harde lenzen, wekelijkse, maandelijkse of zelfs gekleurde lenzen en zo zit er altijd iets bij wat je nodig hebt. De sferische lens bestaat slechts uit een sterkte, de torische lens daarentegen uit twee sterktes. Jouw ogen verdienen de beste zorg omdat scherp zien belangrijk is.

Het zijn contactlenzen met een cilinder en compenseren een cilinderafwijking. Torische contactlenzen verhelpen de kromming van het hoornvlies of de lens in uw oog. Een cilinderafwijking, ook wel astigmatisme genoemd, wordt optimaal gecorrigeerd met de contactlens. 

Astigmatische ogen zijn vaak niet helemaal rond, maar meer ovaal. Dit betekent dat normale sferische lenzen niet comfortabel op uw oog zitten en veroorzaakt wazig zicht. Astigmatisme komt vaak voor in combinatie met bijziendheid of verziendheid. Naast de normale sterkte heeft deze soort contactlens een extra cilindersterkte waar u rekening mee dient te houden. Torische contactlenzen worden voorgeschreven door uw arts.

Belangrijke aandachtspunten:

 • Bij torische lenzen is de pasvorm van de lens cruciaal.
 • Dit soort lenzen hebben een bepaalde richting en moeten goed op uw oog passen.
 • Dikke en dunne vlakken en dikkere en zwaardere lenzen zorgen ervoor dat de lens goed op zijn plek blijft.

 • Harde torische lenzen blijven beter op hun plek liggen, maar hebben meer tijd nodig om zich aan te passen naar uw oog. Ook kunnen ze iets droger en kwetsbaarder zijn. Zachte daarentegen zijn gemakkelijker en comfortabeler, maar dienen zorgvuldig aangemeten te worden om ervoor te zorgen dat ze op uw oog blijven zitten.

  Lenzen die astigmatisme corrigeren bestellen, doet u voordelig bij LensOnline. Het is mogelijk om twee verschillende cylinders te kiezen voor uw linker en rechteroog. Dit vult u bij het kiezen van het cylinder in. Wij bieden een groot assortiment aan torische lenzen van verschillende merken die uw oogafwijking corrigeren. Bekijk ons aanbod.

   

  Aan het laden...
  <