Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof wordt dagelijks gebruikt om maandlenzen of weeklenzen te reinigen en te onderhouden. Een goede lenzenvloeistof reinigt en desinfecteert contactlenzen. Wanneer u uw lenzen uit doet, kunt u ze het beste eerst reinigen en ze vervolgens bewaren in een lenzendoosje met verse vloeistof. Op LensOnline vind je lenzenvloeistof voor zachte lenzen en vloeistof voor harde lenzen. Naast de normale vloeistoffen, kunt u ook flight packs vinden op LensOnline. Deze zijn makkelijk mee te nemen op reis. 

Na een hele dag lenzen dragen kunnen de ogen in dat geval droog en/of geïrriteerd aanvoelen. Dit komt door eiwit- en vuilaanslag op de lens. De vloeistoffen verwijderen vuil of aanslag van de lens zodat uw lenzen fris blijven. Bovendien zorgt het ervoor dat u de hele dag een scherp en helder zicht hebt.

Lenzenvloeistoffen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten. De de meest gebruikte en populairste lenzenvloeistof is de multi-purpose all-in-one vloeistof. Deze wordt gebruikt voor het reinigen van zachte contactlenzen.

Harde lenzen zijn gemaakt van een ander materiaal en worden gereinigd met een andere soort vloeistof. Dit komt doordat harde lenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend kunststof dat geen vloeistof absorbeert.

Het reinigings- en desinfectiemiddel kan ook gebruikt worden voor daglenzen. Daglenzen hoeft u ‘s nachts niet te bewaren in een lenzendoosje maar hebben soms ook een schoonmaak nodig als ze vuil aanvoelen.

Eigenschappen van lenzenvloeistof:

  • Reinigen contactlenzen
  • Bevochtigen lenzen
  • Hydrateren lenzen
  • Voorkomen infecties


  • Speciale lenzenvloeistof bestellen doet u bij LensOnline. Wij bieden een ruim aanbod aan verschillende grote en betrouwbare merken voor harde en zachte maand-, en weeklenzen zoals (Opti-Free) PureMoist lenzenvloeistof, Regard lenzenvloeistof en Boston lenzenvloeistof. Bekijk ons assortiment en bestel uw lenzen direct online.

    Aan het laden...
    <