Weeklenzen

Weeklenzen

Wat zijn weeklenzen?

Weeklenzen zijn zachte lenzen die gedurende een of twee weken al dan niet continu gedragen worden. Bij weeklenzen is het belangrijk om ze goed te onderhouden met een passende lenzenvloeistof.

Tijdens het dragen van de lenzen stapelt zich vuil op het lensoppervlak op, waardoor het zicht wazig kan worden. Door de lenzen elke dag te reinigen met vloeistof en ze te bewaren in een lenzenvloeistof kun je ze twee weken comfortabel dragen.

Weeklenzen zijn zachte lenzen die dun en zuurstof doorlatend zijn. Hierdoor kun je sommige weeklenzen gedurende een week dag en nacht probleemloos dragen zonder ze ‘s avonds te reinigen. Maak hiervoor wel een afspraak bij een opticien bij jou in de buurt, om te controleren of 's nachts lenzen dragen ook voor jou een optie is. 

Welke soorten weeklenzen zijn er?

Weeklenzen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Het aanbod is iets beperkter dan voor daglenzen en maandlenzen. LensOnline biedt weeklenzen van Acuvue aan. Ze zijn geschikt voor verschillende oogafwijkingen waaronder bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie. Zo zijn er sferische weeklenzen, torische weeklenzen en multifocale weeklenzen. Ook zijn ze er in verschillende lensmaterialen zodat er altijd een weeklens is die bij jou past.

Wanneer weeklenzen kiezen?

De voordelen van weeklenzen:

  • Weeklenzen zijn vooral geschikt voor lensdragers die vaak lenzen in hebben. Wanneer je contactlenzen afwisselt met een bril, zouden daglenzen een betere optie zijn.
  • In principe zou je weeklenzen dag en nacht kunnen dragen. Dit houdt in dat je met de lenzen zou kunnen slapen. Controleer echter wel eerst of het geschikt is voor jouw oogtype.
  • Wanneer je waarde hecht aan hygiëne zijn weeklenzen een betere optie dan maandlenzen. Doordat weeklenzen een draagtijd hebben van maximaal twee weken is de kans op eiwitafzetting en vuil op de lens kleiner.
  • Wekelijkse contactlenzen geven je de vrijheid om lenzen twee weken te dragen. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en dan liever lenzen draagt in plaats van een bril.


Wat kosten weeklenzen?

In het algemeen zit de prijs van weeklenzen tussen de prijzen van daglenzen en maandlenzen in. Hoeveel deze contactlenzen kosten is afhankelijk van het type lenzen die je nodig hebt en waar je ze koopt. Voor de meest actuele prijzen van weeklenzen kun je ons aanbod hierboven bekijken. 

Onze populairste weeklenzen

Bekijk onze best verkochte lenzen hieronder:
1. Acuvue Oasys
2. Acuvue 2

Waar weeklenzen kopen?

Wekelijkse lenzen zijn online verkrijgbaar maar ook in verschillende winkels. Wanneer je weet welke sterkte je nodig hebt, kun je je lenzen voordeliger online bestellen en worden ze snel bij je thuis geleverd.

Weeklenzen online bestellen

LensOnline is een van de grootste online aanbieders van contactlenzen en lenzenvloeistof van Europa. Wij bieden 100% originele lenzen van bekende fabrikanten aan. Dankzij onze samenwerkingen met meer dan 150 contactlensspecialisten verspreid over Nederland en België kunnen wij de beste service aanbieden. Maak een afspraak voor een lenscontrole bij een opticien bij jou in de buurt. Bestel je lenzen online bij LensOnline en profiteer direct van de service die je gewend bent van de opticien.

Heb je meer informatie nodig over het online bestellen van contactlenzen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Aan het laden...